Loading Laddar...
 

Tungt släp

Är du osäker på om du behöver uppgradera ditt körkort?
Klicka här

 

 

 

Utökat B körkort (B96) Klicka här för att boka

Denna körkortsbehörighet är en variant av B körkortet där man kan ”höja” bilens och släpets sammanlagda totalvikt från 3.500 kg till 4.250kg.

Det gör man genom ett körprov hos Trafikverket. Det krävs inget körkortstillstånd utan endast att man har fyllt 18 år samt har behörigheten B.
Provet består utav en säkerhetskontroll, körning i och utanför tätbebyggt område. Du kan få olika uppdrag som att vända, parkera, starta i lutning eller backa med sväng där rak backning ingår före eller efter svängen.

Här på trafikskolan erbjuder vi en dubbellektion samt lån av fordonskombinationen vid provtillfället.

Vi skräddarsyr paket åt företag.


Personbil med tungt släp (BE) Klicka här för att boka

För att få framföra bil och släp där den sammanlagda totalvikten överstiger 4.250 kg så krävs behörigheten BE. Släpets totalvikt får dock inte överstiga 3.500 kg.

Åldersgräns för BE körkort är 18 år.

Det är viktigt att ta hänsyn till andra begränsningar som kan finnas och som beror på bilens och släpvagnens tekniska utförande. Även om din körkortsbehörighet ger dig rätt att köra fordonskombinationer med en viss vikt, kan t.ex bilens maximala släpvagnsvikt vara lägre.

På Trafikskolan erbjuder vi dig ett paket på denna körkortsbehörighet. Där du får börja med teorin med hjälp av våra böcker och internettester. När kunskapsprovet är godkänt hos Trafikverket (som vi hjälper dig att boka) kommer vi boka upp 3 körlektioner samt uppkörning för behörigheten.

För att ta denna behörighet krävs det:

  • Ett körkortstillstånd som du ansöker om här
  • Kunskapsprov
  • Körprov

Vi skräddarsyr paket åt företag.